Perşembe, Kasım 22, 2012

Borsa Hakkında


9.000 lira mailyetle COBER hissesini 11.000 seviyesinde satmak aldınız ve 8.200 seviyesinde zarara uğrayıp sattınız.. Kötü bir haberle hisse iyice düşüşe geçti ve 6.000 lere kadar indi...Ohhhh iyi ki sattım dediniz..Daha sonra Spekülatörlerin kamuya henüz ulaşmamış olan haberleri piyasaya duyurması ile endeks direncini kırdı ve sattığınız hisse 9.000 e geri döndü.ALIM İÇİN ARTIK ÇOK GEÇ !!! Haberler etkisini iyice arttırdı ve hisse 12.300 - 12.500 e vurdu.. HOPPALAAA !!!
BUYUR BURDAN YAK !!!

E peki kardeşim nerden bileceğim ben böyle olacağını ???

"Borsada kaybetme ve kazanmanın 4 olasılığ vardır"

1.DOĞRU Hareket, YANLIŞ Sonuç
2.YANLIŞ Hareket, DOĞRU Sonuç
3.DOĞRU Hareket, DOĞRU Sonuç
4.YANLIŞ Hareket, YANLIŞ Sonuç

Konuyu birde şöyle ele alalım...
Örneğimizle devam edelim;

9.000 den hisseye girdiniz.Endeks düştü ve satışınızı yapıp zararı realize ettiniz.Hisse size zarar ettirdi diye küsmeyin...İzlemeye devam... Hemen 1 gün içerisinde hissenin 1 yıllık analizini incelediniz...ve en kötü dönemlerdeki destek noktasını buldunuz...Şirket profilini incelediniz... Bilançolar, temel analizlerde tamam... Artık alım için karar vermenizin zamanı... 7.200 seviyesinden yeniden hisseye girdiniz diyelim... Piyasa da talep artıyor ve hisse canlanıyor. Hemen elinizdeki hisselerin bir kısmını nakite dönüştürüyorsunuz..Unutmayın bu bir fırsattır !!! Yükseliş sürüyor sizde bir miktar daha mal alıyorsunuz... Yeni seviyelerden hisseye girip yükseldikçe yeniden satıyorsunuz... Bu şekilde tahtada yukarı aşağı hareket yapıyorsunuz... (Ben buna asansör tekniği diyorum) Bu şekilde önceden kafanızda oluşturduğunuz seviyeye gelmeden veya çok yakın olduğunuz bir seviyede hisseden komple çıkıyorsunuz...

Kademeler arasında yaptığınız bu hareketlere bir de rakamsal olarak bakalım;

9.000 den girdiniz 8.200 den zararına sattınız... Kayıp 800 puan (1000 lot olduğunu düşünelim) 800 milyon zarar...

7.200 den tekrar 1000 lot ---> Hisse 9.000 e döndü.. 1.800 milyon kar.
800 milyon kenarda dursun. İlk pozisyondaki zarara karşılık.

9.000 den aldınız tekrar 200 lot diyelim.9.200 de sat karı nakte çevir.

9.500 den tekrar al bekle....10.000 de aynı işlemle nakte geç...

Hedefimiz 11.000....

10.300 den al ve yükselişi bekle... Zaten aşağı düşerse hemen satmalısınız... Eğer halen çıkarsa 11.000 i beklemeden 10.800 civarında komple pozisyonu kapamalısınız...

Bu şekilde tahtada yukarı aşağı hareket yaparak 1 taşla 2 kuş birden vurursunuz....Hatta ördek avına bile çıkabilirsiniz.... :))

TABİKİ BU DEDİKLERİM SADECE OLASILIK....

UNUTMAYIN 99 POZİSYONDA KAR ETSENİZ BİLE 100. POZİSYONDA PİYASADAN TEK SEFERDE SİLİNEBİLİRSİNİZ.

AKILLI OYUNCU' nun şansı yüksektir.
Şans & Borsa ??? Birbiri ile alakalı mı sizce ???

"Başarmak için çalışmak gerekir. Çalıştıkça da şansınız artar"



Bizi Takip Et

ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME: Burada ulaşılan sonuçlar tercih edilen hesaplama yöntemi ve/veya yorum ve tavsiyede bulunanın kişisel görüşlerine dayanmakta olup,mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabileceğinden sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi sağlıklı sonuçlar doğurmayabilir.

İbrahim Akkaya kimdir?


ibrahimakkaya

2000 li yıllardan bu yana borsa üzerine kafa yoran, inandığı seyler uğruna muhteşem hatalar yapan biriyim.. 48 yaşında evli ve 2 çocuk babasıyım. Borsa ile ilgili tecrübelerimi ve teknik analizlerimi paylaşmak için sizlere bu bloğu oluşturdum. Umarım severek takip edersiniz.


Sosyal medya hesaplarım

0 yorum:

Yorum Gönder

Yazılara verilen cevaplardan haberdar olabilmek için, E-posta Yolu ile Abone Ol seçeneğine tıklayarak yapılan yorumların, E-posta adresinize gelmesini sağlayabilirsiniz. İstediğiniz zaman, aboneliği iptal et bağlantısına tıklayarak o yazıya yapılan yorumların e-postanıza gelmesini engelleyebilirsiniz.